Brick Event 2022

Donderdag 29 september

Aan de slag met ons zaalplan, starten we donderdag met de opbouw van de zaal. Het schikken van de tafels voor onze exposanten, de ruimte voor de speelhoek & cafetaria.

Naast onze tafels willen we de zaal ook wat opvrolijken met wat ‘Halloween materiaal’ en ‘LEGO®  banners’.

Met de hulp van heel wat vrijwilligers was tegen ’s avonds de zaal volledig in orde.


Vrijdag 30 september

In de voormiddag hebben we onze tijd genomen om met het team nog wat kleine taken in orde te brengen (Bedanking voor exposanten, vullen van de frigo’s, afwassen van glazen, …).
In de namiddag vanaf 14 uur kwamen de eerste exposanten langs om hun tafels al op te stellen met hun bouwwerken.

Zaterdag 1 oktober

Al heel vroeg in de ochtend kwamen de exposanten aan om hun creaties verder af te werken of hun projecten te installeren.

Om 10 uur stond heel het team klaar om onze eerste gasten te ontvangen.
Al heel snel werd het een aangename drukte in de zaal.

Naast de gekende kinderspeelhoek met LEGO®  en Duplo was er dit jaar iets nieuws voor de kinderen. Nu ja, niet alleen voor de kinderen want ook de volwassenen vonden het plezant om doorheen de bouwwerken te zoeken naar onze 5 ‘Brick Event’ minifigs die zich verstopt hadden.
Het was de bedoeling om deze minifigs te zoeken en de kleur van hun truitje op het wedstrijdformulier aan te duiden. Bij het indienen van een juist formulier kreeg elke deelnemer een kleine LEGO®  attentie.

Wat was het fijn om de kinderen met het formuliertje te zien rondlopen, sommigen vroegen aan de exposanten of andere gasten of ze toevallig ‘minifig nummer 3’ hadden gezien. Door tips de ze kregen, kon iedereen wel naar huis met de spin en zijn web.

Ook de kinderhoek bleef het goed doen, terwijl de ouders/grootouders konden genieten van een drankje en hapje in de cafetaria.


Zondag 2 oktober

Ook vandaag werden de deuren om 10 uur geopend voor onze bezoekers en al heel snel werd het opnieuw een aangename drukte.

Brick Event steunt elk jaar een goed doel en koos er dit jaar voor om polybags te schenken aan ‘Kids And More’. Zij verzamelen LEGO® sets, boeken, polybags, … in die ze vervolgens over verschillende instellingen (borgtehuizen, ziekenhuizen, …) gaan bedelen.

Hun voorraad aan LEGO®  geraakt op en daardoor zijn ze ook genoodzaakt om te investeren in nieuwe sets. Wens je deze mooie organisatie te steunen, dan kan je op hun site een donatie doen.

We zijn heel blij dat we voor de 6de editie van Brick Event zo’n 1879 bezoekers hebben mogen ontvangen.

Een klein bedankje gaat uit naar Richtpunt Campus Eeklo om gebruik te maken van hun accommodatie, onze bezoekers om langs te komen, onze vrijwilliger om een handje te helpen en onze exposanten om hun bouwwerken tentoon te stellen.


Deelnemers

Hieronder nog een klein overzichtje van de bouwwerken.

Dirk: ‘Oudsburg’ een middeleeuwse stad geïnspireerd op Gent

Christophe, Lorenz, Gino: Hannibal over de Alpen

Kris: Luchtballon en mozaïek

Kris: Winterdorp

Sergio: Star Wars

Benny: Treinsporen met randopbouw

Melissa: Grandparents House

Melissa: De weg van een brief bij bpost

Melissa: Fitness

Melissa: Huwelijk

Melissa: Troetelbeertjes

Eric: Brick Planet (www.brickplanet.be)

Wim: Microscale Moc City (groepslay out)

Suzy: Halloween

Christophe: Moonbase

Kurt en Kenny: Tram City

Niels & Gyort: Thomas and friends

Eric: Brickheadz

Eric: Titanic

Maarten: Mozaïek en Useless Machine

Jurgen: Creator auto’s 427

Andy: Halloween

Febe: Friends op vakantie

Lara: Bloemen

Helene: Eend

Diego: Bewegende Moc’s

Michael: Geometrische figuren, mindstorms, technic, Rubik kubus oplossers

Franky: Steampunk city in the clouds

Jurgen en Nathalie: Disneyparade

Yorben: Atomium

Johan: Discovery of Hawaï

Reinout: Haven

Kristof en Niels: Technic/Creator voertuigen

Andy: Stadsfestival met parade en BBQ

Daniël: Bellobrick (www.bellobrick.com)

Brick Event 2020 uitgesteld

Beste LEGO-vrienden,

Het is intussen voldoende duidelijk hoe ernstig we allemaal de maatregelen ter verdere verspreiding van het coronavirus moeten nemen. Die zullen sowieso nog een hele tijd gelden en wij zullen voorzorgen moeten blijven nemen, zelfs eens het normale leven stilaan zou hernemen. 

Zo liet gisteren 25/03/2020 Marc Van Ranst in ‘De Afspraak’, weten dat het al snel september of oktober zal worden vooraleer alle maatregelen opgeheven zullen worden. Om echt helemaal normaal te kunnen leven, zullen we moeten wachten tot het vaccin er is. Hij vertelde ook dat wat we nu meemaken, we waarschijnlijk nog een paar keer moeten herhalen. 

Op Brick Event komen veel mensen samen en dus moeten wij als organisator onze verantwoordelijkheid blijven nemen. De gezondheid van elke deelnemer, vrijwilliger, bezoeker, kortom van ieder van ons primeert!

Ondanks dat Brick Event pas binnen een half jaar is, maken we nu als organisator vele kosten (huur tafels, drukwerk, verzekeringen, …). Normaal zetten we zoals gewoonlijk in april de inschrijvingen open maar vandaag hebben we beslist om Brick Event in 2020 niet te laten doorgaan, hoezeer wij er – wellicht net als jullie – naar uitkeken. 

Graag willen we verder gaan met ‘Brick Event’ maar een verplichte annulatie van ons event door de overheid zou wel eens zware gevolgen kunnen hebben of misschien zelfs het einde van ‘Brick Event’ betekenen. Om die redenen hebben we deze beslissing gemaakt. 

We hopen op jullie begrip en kijken uit om jullie op Brick Event 2021 te mogen ontvangen. 

Hou het gezond, blijf alle gezondheidsrichtlijnen opvolgen en tot snel!

Het Brick Event Team
Griet, Andy, Wouter, Melissa

Eeklo 2019

Donderdag 3 oktober

Vandaag starten we met de opbouw van de zaal. Er dienen heel wat tafels klaar gezet te worden voor onze exposanten.

Met de hulp van heel wat vrijwilligers was tegen ’s avonds de zaal opgesteld.

Vrijdag 4 oktober

Tegen 14 uur kunnen de eerste exposanten zich aanmelden en zo hun plaatsje al mooi beginnen op te bouwen. Er zijn projecten bij die heel wat tijd vergen om het op te bouwen, dus is het van belang dat deze mensen een dag eerder al kunnen starten met het opbouwen van hun project.

Zaterdag 5 oktober

Net zoals vorig jaar konden de exposanten al vanaf 7 uur hun projecten verder opbouwen. Het is fijn om telkens weer onze vaste exposanten te mogen verwelkomen met nieuwe projecten.

Kinderen konden opnieuw zicht uitleven in een Duplo en Lego hoek waar ze naar hartelust konden bouwen. Er was ook een workshop beschikbaar waar een grote mozaïek werd gemaakt.

Kinderen die wat meer technisch ervaren waren, konden proberen om een parcour af te leggen om een brandje te blussen. Dit was tevens weer een schitterend project van PTI Eeklo zelf.

Het was een gezellige drukte en telkens weer zijn we blij dat er zoveel lachende gezichtjes zijn. Zowel kinderen als ouders kijken hun ogen uit.

Zondag 6 oktober

Ook vandaag gaan de deuren open om 10 uur en liepen ook de eerste bezoekers de zaal binnen.

Ook vandaag kon er gebouw worden aan een nieuwe mozaïek. Vandaag kon je meebouwen aan Smurfin.

We hebben opnieuw genoten van de 5de editie van Brick Event en ondanks er minder bezoekers waren dan het jaar voordien mochten we toch zo’n 1553 mensen ontvangen.

Vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zou Brick Event niet bestaan. Zij zorgen voor de opbouw en opruimen van de zaal. De catering, de pannenkoekenbak, de verkoop van de pannenkoeken, de tombola.

Ook voor bijkomende raad kunnen we bij hen terecht. Bedankt iedereen om ons telkens weer te steunen, te helpen en de bezoekers een fijne dag te bezorgen.

Deelnemers

Graag zetten we hier nog even de exposanten in de kijker.

Andy – Melissa – Benny : Kerstproject in combinatie met de aanleg van een treinspoor
Bart – Karel: PTI Project – Brand blussen
Christophe – Lorenz: Orks & Trollen
Christophe – Wim – Yorben – Frederik: Groepslayout
Danïel: Onderdelen & Minifiguren verkoop
David: Steampunk in the clouds
Diego: Bewegende Moc’s

Dirk: Middeleeuwse Stad

Eric D. : Brick Planet Shop
Eric M. : Auto’s
Franky – Matthieu: Star Wars
Frederiek: Artic
Gino: Bustes
Hans: Bouwen aan Mozaïek & Fotografie
Johan L. : Far West
Johan T. : Oude Lego
Jurgen – Nathalie: Disney
Kenny – Kurt – Suzy: Treinen
Koen: Technics
Kris: City
Kristof – Niels: Technics
Maarten: Mosaïek Lego Friends & Harmonograaf
Michael: Technic Balls & Intelligente Technic
Michelle: Lego Graveren
Natan: Grote Technics voertuigen
Nils: Speed Champion
Perspectief: Reclame avondonderwijs PTI Eeklo
Reinout: City & Vulkaanuitbarsting
Silvio – Ingrid: Delfshaven & Park
Stef: Winkel met Lego Sets
Steven: Piramide
Torsten: Verkoop onderdelen en sets
Veronique: Ode aan Geert en Spreuken
Yorben: Gebouw

Eeklo 2018

Woensdag 3 oktober

Aangezien we ons event op een andere locatie geven was het zeker noodzakelijk om iets vroeger van start te kunnen gaan met de opbouw van de polyvalente zaal.

De houten minifiguren kregen ondertussen een kleurtje en werden ook die dag geleverd. Al snel wilden onze jongens ‘Nils & Brent’ met één van hen op de foto. van hen op de foto.

Door de hulp van verschillende vrijwilligers was tegen ’s avonds de zaal volledig opgebouwd. Elke exposant kreeg zijn eigen plaatsje in de zaal.

Donderdag 4 oktober

Vandaag zouden we de zaal wat opfleuren en plaatsten we verschillende banners in de zaal. Hiermee waren we toch alweer een halve dag mee bezig. In de namiddag hadden we even de tijd om ons project (de kermis) al een deel op te bouwen.

Vrijdag 5 oktober

Vanaf 14 uur konden de eerste exposanten zich aanmelden. Er werd hen hun plaats getoond en ze begonnen hun kunstwerken op te stellen. De ene heeft enkele minuten de tijd nodig, de andere is enkele uren zoet met het opstellen van zijn/haar werk.

Iedereen had er veel zin om er een fantastisch weekend van te maken.

Zaterdag 6 oktober

Al heel vroeg, vanaf 7 uur, konden de exposanten zich terug melden om hun projecten verder op te bouwen. De sfeer zat er al heel goed in en al voor 10 uur stonden de eerste bezoekers te wachten om een kijkje te komen nemen.

Nieuw dit jaar was ook de grote kinderhoek waar vele kindjes naar believen konden bouwen.

Heel de dag was het een gezellige drukte. Het blijft ons deugd doen om zoveel verwonderde gezichten te zien van groot en klein. We willen dan ook met zo’n tentoonstelling duidelijk maken dat je heel wat kan doen met de blokjes.

Ook de school zelf had een standje met materiaal dat de leerlingen zelf ontwerpen in de klas. De leerkrachten hebben met veel plezier dit aan de toekomstige leerlingen van de school uitgelegd. Het was een plezier om hen bezig te zien.

We sloten de dag af met 1067 bezoekers. Moe en voldaan kropen we ons bedje in om de dag nadien jullie opnieuw te verwelkomen.

Zondag 7 oktober

De deuren gingen terug open om 10 uur en haal heel snel zag je heel wat bewonderaars door de zaal lopen.

Graag tonen we jou enkele sfeerbeelden:

Het weer zat ook goed mee waardoor de vele kinderen zich konden uitleven op het springkasteel.

We sloten de geweldige, drukke dag af met een totaal van 1709 bezoekers.

Graag bedanken we nog eens alle bezoekers, exposanten en niet te vergeten onze vrijwilligers om terug een heel fijne 4de editie van Brick Event te maken.

We zullen jullie op de hoogte houden via onze website of er een 5de editie komt en waar die eventueel zal doorgaan.

Graag posten we hier nog even een foto van de vrijwilligers en exposanten na het sluiten van het evenement. Moe en voldaan worden de werken terug afgebroken om te vervoeren naar huis.

Deelnemers

Graag zetten we hier nog even de exposanten in de kijker.

Andy: Halloween

Andy & Melissa: Groepsproject van Brick Event

Annelies: Architecture

Benny: Rijdende trein in verdieping + Letternaam kinderen

Christophe & Gino: Far West

Christope: Spacebase

Dennis: City

Eric: Kerk van Wetteren

Franky: Horth Base + Star Wars

Frederik: Eigen huis + Batman & Superman

Geert: Steampunt Pistool

Johan: Islander

Kenny: Jetonmachine

Koen: Lego Technic

Kristof & Niels: Technic

Kurt: Games

Kurt: Station Waregem

Lorenz: Ninjago

Maarten: Mosaïken K3, Wout Van Aert & Sanne Cant

Maico: Great Ball Contraption

Matthieu: Star Wars

Melissa: Friends

Melissa: Bassie & Adriaan en Robot Robin

Michael: Robots, rubics, cubes

Natan: Thaïes buddhistische tempel

PTI: Mindstorm

Reinout: Venator – Boompjes

Sergio: Star Wars

Steven: Parthenon

Tom: Boom

Wim: City

Fabio, Ludo, Wim, Yorben: Groepslayout

Enkele verkoopstanden

Save the date: 6 en 7 oktober 2018

Kruis nu reeds zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 aan in je agenda, want dan gaat de 4de editie van Brick Event door !

Dit keer niet in Doornzele, maar in het PTI te Eeklo: een zaal waar we alle exposanten een plaatsje kunnen geven, gezellig in 1 grote zaal.

Meer informatie volgt !

Brick Event 2017

29 september – Opbouw

Om 9 uur gingen we van start in de zalen om alle tafels op zijn plaats te zetten. Gelukkig hadden we al wat hulp op donderdagavond zodat er al zo’n 20 tafels naar boven werden gebracht. Rond 11 uur stond alles op zijn plaats en konden we beginnen om de keuken in orde te brengen zodat er lekkere pannenkoeken gebakken kunnen worden.

Rond 14 uur kwamen de eerste exposanten al hun tafels in orde maken.

Omdat er nog tot 22 uur kon opgesteld worden, kregen de organisatoren en enkele exposanten een hongertje. We aten samen gezellig wat frietjes.

30 september

Om 7 uur kwamen de eerste exposanten al aan om hun creaties verder af te werken.

3 uur later gingen de deuren open en verwelkomden we de eerste bezoekers.

Ook dit jaar konden de kinderen zich uitleven op het springkasteel van ‘KURDO’. Met afwisselend zon en regen, kon dit toch nog voor veel plezier zorgen.

0094-kurdo

Enkele sfeerbeelden:

Sommige exposanten bleven nog om er een gezellige avond van te maken. Zoals de voorbije 2 edities werden er opnieuw pizza’s besteld. Dit jaar werden maar liefst 58 pizza’s geleverd.
Bedankt Izmir II vanuit Ertvelde.

1 oktober

Om 10 uur stonden alweer de eerste bezoekers voor de deur.

Gedurende de volledig dag was er een aangename drukte in Ter Gulden Celle.

Het doet ons zoveel plezier om die blinkende oogjes van de kinderen en ook wel de volwassenen te zien.

Om 17 uur sloten we de deuren en werd er begonnen aan het afbreken van de creaties.
Sommigen hadden konden echt wel wat hulp gebruiken.

Dit jaar mogen we terug met veel trots meegeven dat er 1336 bezoekers kwamen om de bouwwerken te bewonderen. We ontvingen een kleine 15 bezoekers meer dan vorige jaar.

Deelnemers

 

Kenneth: Legorijbewijs halen

 

Benny: Werken aan de treinsporen

 

Torsten – Verkoop van onderdelen en zeldzame dozen

 

Eric: Far West

 

Arne: Far West & Pirates

 

Els: Juwelen met LEGO

 

Brick Planet: Verkoop nieuwe sets

 

Frederik: Eigen Huis

 

Wim: City

 

Lorenz: Ninjago

 

Christophe: Beroemde gebouwen

 

Sergio: Star Wars

 

Silvio: Station Van Amsterdam

 

Peter: Aanvulling trein en tuin aan het station

 

Inge: Spring in the park & Disney

 

Wilfried: Het Grote Gaat

 

Matthieu: Star Wars

 

Joachim: Mamoetkraan

 

Melissa: Spelen in het park

 

Nils: Speed Cars verzameling

 

Febe: Friends op vakantie

 

Andy: Halloween

 

Brent: Ninjago

 

Stef: Verkoop Sets

 

Daniel: Verkoop onderdelen en minifigs

 

Yorben & Geert: City met monorail

 

Johan: Old Lego

 

Kurt: Maquette Musical + Eendjesspel

 

Annelies: Verzameling Architecture

 

Michael: Technics

 

Dennis & Kimberley: City + layout Deinze

 

We willen hierbij nog alle exposanten en bezoekers bedanken om er een fijn, gezellig evenement van te maken.

Tot volgend jaar.

Het Brick Event Team.

2016: Zondag

Ook vandaag openden we de deuren rond 10 uur.

14641929_10211247019519969_2447104522077518399_n

In tegenstelling tot de dag ervoor kwam het volg al vrij vroeg langs. Het bleef een volledige dag een gezellige drukte in Ter Gulden Celle.

We zijn heel trots dat we zoveel mensen hebben zien genieten op onze 2 de Brick Event.

Rond 17 uur sloten we de duren en alvorens de creaties af te breken, de tafels op te vouwen en de zalen verder op te ruimen werd nog een groepsfoto gemaakt.

0099-groepsfoto

Ondertussen werd de eindbalans opgemaakt en mochten we 1321 bezoekers ontvangen.

Wedstrijd

Enkele bezoekers waagden een gokje om deze mooie set ter waarde van 54,99 € te winnen.
Men diende te raden hoeveel bricks er in de bokaal zaten.

31038-creator-lego

In totaal zaten er 328 bricks in de bokaal.

img_2940

De gelukkige winnaar is Kathy Sas. Zij gokte 333 bricks.
Binnenkort zal zij deze set in ontvangst nemen.

Workshop

Kinderen konden zich inschrijven voor een workshop.
Er werd een creator doosje aangekocht en in de workshop konden de kinderen met de blokjes iets anders bouwen dan de oorspronkelijke handleiding.

31040

Hieronder kan je een beschrijving vinden van gemaakte racewagen.

Handleiding racewagen

Deelnemers

Arne: Schepen en piraten

0034-arne

Benny: Treinongeval met brandweer en doopsuiker Zoon

0035-benny

0036-benny

Matthieu & Saskia – Star Wars collectie

0039-saskia-matthieu

0040-saskia-matthieu

Wilfried & Inge:

0042-wilfried-inge

Stef: Verkoop sets en minifiguren

0045-stef

Wim: City creaties
0047-wim

0048-wim

0046-wim

Johan: Boot – auto’s – allerlei

0038-johan

0037-johan

Eric: Project met Opera House en Big Ben – Verzameling auto’s en cowboys

0009-project-pa

0010-project-pa-cowboys

0011-project-pa-autos

Lorenz: Verkoop 2de hands sets

0023-lorenz

Christophe en Gino: Kasteel

0017-christophe-gino

0021-christophe-gino

0022-christophe-gino

Daniël: Verkoop van onderdelen
0079-daniel
Kurt: Games & Kerstman

0013-kurt

Steven: Doedelzakspelers

0015-steven

Dennis: Stad

0014-dennis

Nils: Voetbalveld

0027-melissa

Melissa: Friends dorp

0007-melissas-project-friends

Andy: City dorp

0031-andy0030-andy

Brick Planet: Winkel van Wetteren

0032-jolico

0033-jolico

Mark: natuurlandschap

0051-mark

Serge: verkoop onderdelen – tentoonstelling auto’s

0052-serge

Tom: Architecture en Star Wars Podrace

0057-tom

0059-tom

Svea: Ninjago

0055-svea

Christophe: Bomen

0056-christophe

Yorben: City met Eifeltoren

0063-yorben

Gaetan: Minibuilds

0067-gaetan

0069-gaetan

0070-sophie

Geert: Star Wars en supporter Club Brugge

0060-geert

0061-geert

0062-geert

0066-geert

We willen hierbij nog alle exposanten en bezoekers bedanken om er een fijn, gezellig evenement van te maken.